معرفی اندیشگاه سلامت روان

 

 

 

 

معرفی اندیشگاه سرو  (سلامت فرد، روان و اجتماع)

آینده‌پژوهی، خردورزی و بومی‌سازی در عرصه سلامت

 

تاسیس: 1397

مدیریت: فرنوش صفوی‌فر، روان‌پزشک و فلوشیپ روان‌درمانی

 

اندیشگاه سرو در پی مشاهده نوعی گسستگی میان صاحبنظران حوزه‌های مختلف دخیل در سلامت، و با انگیزه تقویت هم‌گرایی میان آنها راه‌اندازی شده است.

 رسالت این اندیشگاه فراهم آوردن بستری است برای بحث و اندیشه‌ورزی چندجانبه در زمینه مسایل عدیده سلامت.

 

 

نگاه به گذشته نشان می‌دهد نظام سلامت کشورمان، علی‌رغم برداشتن گام‌های بلند و موفق در زمینه بهداشت و درمان، در این مقطع با چالش‌های مهمی روبه‌روست که جز با نگاهی از بیرون به این چالش‌ها، یعنی مدد گرفتن از آمارها، ابزارها و روش‌شناسی دانش‌های دیگر، نخواهد توانست با آنها مواجه شود و راه‌حل‌هایی بومی، موثر، آینده‌نگرانه، مبتنی بر جهان‌بینی خودی و در عین حال منعطف نسبت به تغییرات جامعه تدوین کند.

در این راستا این اندیشگاه، خود را متکفل ایجاد حرکت فکری و اندیشه‌ورزی در لایه‌ها و سطوح زیر می‌داند:

  

 

پیشنهاد این اندیشگاه آن است که مسایل سلامت جامعه امروز ما در سطوح فوق ابتدا تفکیک و طبقه‌بندی شده و در مرحله بعد، راه‌حل‌ها نیز بر همین اساس ارایه و به بحث و آزمون گذارده شوند.

مسایلی از قبیل مدیریت بحرانهای همه‌گیری، تربیت و بهره‌مندی از نیروهای متخصص حوزه سلامت، آسیب‌های اجتماعی، اعتیاد، افسردگی، اقدام به خودکشی، بحران هویت در نوجوانان و جوانان، همگی این قابلیت را دارند که هم به صورت کوتاه مدت (یعنی در قالب رخدادهای فوری) ملاحظه شوند و هم به سطوح زیرین آنها هم پرداخته شود و به این ترتیب در افقی میان/بلند مدت نگریسته شوند و در نتیجه برای آنها راه‌حل‌هایی کوتاه تا میان و بلند مدت اندیشیده و تدبیرها متناسب با آن پیاده شوند.

بر این اساس، حضور و دخالت فعالانه صاحب‌نظران رشته‌های مختلف علوم اجتماعی، پزشکی اجتماعی، علم اقتصاد، علوم سیاسی نیز در کنار روان‌شناسان و روان‌پزشکان، اقتصاددانان سلامت، سیاستگذاران سلامت و بدنه پزشکان و دست اندرکاران مستقیم سلامت بسیار حیاتی و ضروری قلمداد می‌شود.

 

ماموریت:

شبکه‌سازی: از طریق برگزاری جلسات هم‌اندیشی به صورت میان‌رشته‌ای.

تیم‌سازی: درگیر کردن دغدغه‌مندان از رشته‌های مختلف دخیل در سلامت برای تولید محتوا، انجام پژوهش و انتشار نتایج آنها در فضای تخصصی و نیز فضای عمومی.

آگاهی‌بخشی: در سطح عموم برای تقویت مطالبه‌گری و مشارکت‌جویی به طور همزمان برای نیازهای واقعی در رابطه با سلامت که هوشمندانه و مدبرانه دیده شده‌اند.

 

 

مخاطبان :

 

حوزه‌های فعالیت:

  • سلامت به عنوان دانش فرارشته‌ای
  • عوامل اجتماعی تعیین‌گر سلامت
  • مسایل سلامت اختصاصی برای جامعه امروز ایران
  • مشارکت اجتماعی مردم در حوزه سلامت
  • سلامت در رابطه با دین، معنویت و فرهنگ

 

ظرفیت‌ها و توانمندی‌های همکاری:

  • برگزاری جلسات هم‌اندیشی
  • تولید محتوای تحلیلی برای انتشار در فضای تخصصی و عمومی به تناسب موضوعات روز
  • انجام پژوهش‌های مساله‌محور و نیز فراتحلیل بر حسب اولویت‌های موضوعی

 

اولویت‌های موضوعی اندیشگاه سرو در سال 1399:

  • آسیب‌های اجتماعی
  • زندگی و سلامت جنسی