معرفی موسسه آینده‌نگری عمران ایران (عمران‌بان)

 

  

 

تاسیس: 1397

مدیریت: مهدا مرتضوی زنجانی، دکترای عمران با گرایش ژئوتکنیک

 

 

 موسسه آینده‌نگری عمران ایران (عمران‌بان) فعالیت خود را به شناسائی و تعریف گسستگی‌ها و خلاها در حوزه‌های عمرانی معطوف نموده‌است و می‌کوشد با مشاوره و مشارکت در حل مساله، زمینه همکاری ذینفعان جهت اصلاح زیرساخت‌ها را فراهم آورد. این مجموعه بدنبال یافتن افق‌های نو برای بکار گرفتن تخصص مهندسی عمران در حل مسائل است و امید دارد با دورهم نشاندن متخصصان و فعالان عرصه مهندسی عمران در کنار سایر رشته‌ها و با هم‌اندیشی صاحبان خرد و بازتعریف قابلیت‌های جمعی، راه‌حل‌های دست‌یافتی برای معضلات کهنه ارائه دهد.

 

حوزه‌های فعالیت عمرانی کشور، چه در بخش آموزش و پژوهش و چه عرصه‌های مدیریتی و اجرایی، به جزیره‌هایی می‌ماند که نبود نگاه جامع‌نگر، به غفلت از بسیاری از حوزه‌های موردنیاز منجر شده است. این گسستگی نه تنها بر نتیجه‌بخشی فعالیت‌ها سایه افکنده، بلکه موجب غفلت نسبت به بسیاری کارهای سودمند و درآمدزا شده است. از این جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: عدم توجه به نگهداری سازه‌ها بعد از ساخت، عدم جمع‌آوری اطلاعات سازه‌ها و بی‌توجهی به بانک‌های اطلاعاتی در حوزه عمران، نبود آموزش مورد-محور و نیاز-محور در دانشگاه‌ها، نبود همکاری تنگاتنگ با حوزه سلامت جهت رفع نیازهای عمرانی آنها، عدم مستندسازی به زبان ساده برای معرفی فعالیت‌های عمرانی و همراه‌سازی جامعه برای مشارکت‌های موردنیاز، نبود جهت‌دهی به کمک‌های خیریه و سرمایه‌های سرگردان برای کارهای زیرساختی، عدم توجه به بازار کار حول مرمت سازه‌های قدیمی.

 

برخی از این فعالیت‌ها از ذهنیت متخصصان عمران کشور فاصله زیادی دارد و همفکری و همکاری با سایر تخصص‌ها، مانند حوزه IT، متخصصان مالی، جامعه پزشکان، فعالان اقتصادی و مستندسازان و ...را می‌طلبد. این فرایند نیاز به تغییر نگرش و بازتعریف حوزه‌های کاری دارد که عمران‌بان امید دارد بتواند گامی در این راستا بردارد.

 

 

ماموریت‌های عمران‌بان:

  • پژوهش و انجام مطالعات پایه برای شناسائی وضعیت موجود جهت یافتن خلاها و حوزه‌های تاثیرگذار در حوزه عمران
  • تمرکز بر حل مسائل میدانی با نگاه اندیشه‌محور در حوزه عمران
  • تیم‌سازی تخصصی بین شاخه‌های مهندسی عمران و رشته‌های مرتبط
  • مستندسازی تجربیات و فعالیت‌های حوزه عمرانی با رویکرد حل مساله
  • آموزش و آگاه‌سازی با برگزاری نشست و کارگاه

 

 

حوزه‌های فعالیت از سال 97 تا کنون: 

  • مصاحبه با اساتید دانشگاه و صاحبنظران در حوزه‌های مدیریت بخش خصوصی و دولتی، حوزه IT، حوزه سلامت و فعالان اقتصادی در ارتباط با چالش‌های زلزله کشور
  • تدوین گزارش نظام مساله زلزله در کشور
  • تمرکز بر مساله بحران بخصوص بحران زلزله و زیرساخت‌های مورد نیاز آن
  • تمرکز بر بانک‌های اطلاعاتی در حوزه عمران
  • برگزاری نشست اول عمران‌بان با موضوع "گفتگو پیرامون چالش‌های پیش روی عمران کشور در آغاز سده پانزدهم"