تهرانی‌ها، آیا بیدارید؟

 

 

 

   48 دقیقه بامداد روز 19 اردیبهشت ماه 1399 جنبش خفیفی تهران را می‌لرزاند. زلزله‌ای با بزرگی 4.8 در فاصله حدود 40 کیلومتری از شرقی‌ترین مرزهای تهران و به مدت چند ثانیه. لرزشی خفیف که قاعدتا نباید خواب آرامی را برهم زند، اما با وقوع آن بار دیگر تب زلزله تهران بالا می‌گیرد.

 

  یکی از توقعات از افراد جامعه این است که در هنگام وقوع بحران‌ها تا حد امکان بر خود مسلط باشند و دست به اقدامات منطقی بزنند. اما این خود نیازمند دو پیش‌نیاز است: یکی وجود اطلاعات صحیح، قابل دسترس و معرفی شده به عموم و دیگری توجه مردم به آنها و بهره گرفتن از آنها بجای تکیه بر شایعات و مطالب غیرکارشناسی.

 

  به عنوان مثال آیا می‌دانید در صورت وقوع زلزله بزرگ و نیاز به ترک محل سکونت خود به چه مکان‌هایی می‌توانید پناه ببرید؟ در پاسخ به این سوال عموما بزرگ‌ترین پارک محل به ذهن می‌رسد، اما باید به ظرفیت محدود این فضا توجه داشت. از سوی دیگر مسیر دسترسی به این مکان باید در نظر گرفته شود.

 

   اطلاعات مرتبط با مراکز تخلیه امن اضطراری و نحوه دسترسی به آنها توسط سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در اختیار شهروندان قرار گرفته است. تخلیه امن اضطراری به فرایندی گفته می‌شود که طی آن افراد هنگام وقوع زلزله یا خطرات ناشی از آن یا احتمال وقوع خطر محل سکونت خود را ترک کرده و تا هنگام رفع خطر به مدت 72 ساعت در مراکز تخلیه اضطراری مستقر می‌شوند. این مراکز فضاهای باز (مانند پارک‌ها، فضای سبز و محوطه برخی اماکن و ...) یا مراکز سرپوشیده امن و مقاومی (مانند مدارس، مساجد، حسینیه‌ها و ... ) هستند که جهت استقرار افراد محله پیش‌بینی شده‌اند. نقشه تخلیه امن اضطراری نقشه ساده‌ای از محل سکونت است که علاوه بر مشخص کردن مراکز تخلیه اضطراری، مسیرهای کلی حرکت به سمت آنها را هم نشان می دهد. همچنین لازم است شهروندان از نزدیک‌ترین مرکز به منزل خود که براساس نقشه مشخص شده استفاده کنند و از رفتن به سایر مراکز جدا خودداری کنند.

 

  لازم است افراد مرکز تخلیه اضطراری خود را قبل از وقوع بحران شناسائی و مسیر حرکت به سمت آنرا به همراه خانواده تمرین کنند. این اطلاعات در سامانه شهرداری تهران به تفکیک مناطق 22 گانه شهر تهران و برای تمام محلات در آدرس‌های زیر قابل دسترسی است. همین امروز به آنها مراجعه کنید و محله و کوچه خود را در آن بیابید:  

  

  1.  http://tdmmo.tehran.ir
  2. http://www.tehran.ir

  

 

 

 

موسسه عمران‌بان - مهدا مرتضوی زنجانی